Ja fašista

Deveti dan maja se obeležava kao ” Dan pobede nad fašizmom”, ovde bi mogao biti kraj priče da upravo fašizam nije najzastupljeniji kompliment državnog vrha la građanima.

Oprostite, delu građana bez onih 700.000 članova.

Fašizam je kroz definiciju ukratko opisan kao “ ekstremni oblik nacionalizma. U višeetničkim sredinama se fašizam često manifestirao kroz etničku, rasnu i versku netoleranciju, čiji je krajnji izraz bio Holokaust.

Prava pojedinca u fašizmu su skroz ukinuta, a nasilje je bilo institucionalizirano kao oruđe unutrašnje, pa i vanjske politike. Bila je dozvoljena samo jedna stranka, a sloboda štampe i izražavanja nisu postojale.”

I šta sad, svakog dana bar 50 puta nam saopštavaju sa većine medija da u majci Srbiji cveta fašizam.

Gleda me sa televizije i govori” Fašisto, fašisto, fašisto”, histerične ženturače, muškarci sa glasićima kao da su se nagutali helijuma, kroz naočari, kroz stisnute vilice i skupljene oči pune patriotizma sikću oni narodu svom – fašistiii!

Okupljaju se tako patriotski nastrojeni oko pekara i pokazuju netrpeljivost ka svakom ko nije Srbin, Srbenda baš onako nacinalista sa istetoviranim manastirima i krstačama po rukama, leđima, zadnjicama i svim prikladnim delovima srpskog tela.

Ulaze pazrioti u Gradske kuće i zatvaraju se i separatišu, neki bi rekli beže, od svog naroda naravno fašističkog. Inače to je poznat oblik patriotsle borbe, bežanija.

U Hrtkovcima se isto okupljaju oni koji su baš Srbi a sad što ih se tamo, bez razloga je li, plaše ondašnji meštani daje im vetar u leđa da budu još veći Srbi, patriote i rodoljubi.

Kad ti je hobi, recimo, da zapališ zastavu koja nije tvoja ali je zato komšija tvojih i to je patriotizam.

Kada je država pod agresijom ista ona koja ti u isto vreme daje stan koji opremaš dok ovi koje danas nazivaš fašistima brane domovinu i to je patriotozam.

I kad sumiram sve i na to dodam dedu nosioca ratne spomenice, oca koji je bio učesnik u svim besmislenim ratovima devedesetih, brat koji je služio vojsku 12 meseci, brat vojno lice i sva ostala familija i prijatelji koji se više naslušaše zveckanja vašeg patriotizma nego ptičijeg cvrkuta imam samo da kažem – drago mi je da sam fašista ako ste vi patriote.

Misaonima čestitam ovaj dan koji su naši preci izvojevali – smrt fašizmu sloboda narodu!

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
644PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti