Lihvar premijera u inđijskom kulturnom centru

Lihvar” koji je juče 18. maja premijerno prikazan u KC Inđija dobio je ogroman aplauz.

‘Ovde je svako svakome dužan’ – rečenica je iz filma ‘Lihvar’ koji je sinoć doživeo prvo javno predstavljanje širem građanstvu Inđije, međutim, ekipa koja je radila na projektu ‘Lihvar’, svakako nije ostala dužna svome gradu.

U filmu obiluju kadrovi Inđije, a priča govori o jednom sasvim običnom danu u životu zelenaša. ‘Poruka filma je – ne bavite se zelenašenjem. To su ljudi sa margine koje pratimo i vidimo svaki dan’ navodi producent filma, Aljoša Ćeranić.

Lihvar producent Aljosa Ceranic
Aljoša Ćeranić

‘Lihvar’ predstavlja mešavinu realistične drame, koja poprima oblike trilera. Budući da se snimanje odvijalo u samom jeku pandemije virusa Covid19, kao i da je budžet bio ograničen, te je samim tim nametnuo tempo i plan snimanja, film je snimljen u samo 14 dana.

Lihvar Mundir Dusan Petkovic Duca Harper
Dušan Petković

Kako navodi reditelj, Nemanja Ćeranić, pored već pomenutih izazova, bilo je jako teško koordinisati i uklopiti rad profesionalnih glumaca i amatera, ali smatra da je to razlog zbog koga je film zapravo i veoma iskren i autentičan, te ih je to i dovelo do nagrade.

Da podsetimo, film je osvojio nagradu na FEST-u za najbolji sprski film zbog ‘autentičnog i osvežavajućeg pristupa žanru kriminalističke drame’.

Lihvar Reditelj Nemanja Ceranic
Nemanja Ćeranić

Nakon premijera u Beogradu i Novom Sadu, Nemanja Ćeranić ne krije sreću zbog premijere u rodnoj Inđiji. ‘Čast mi je da smo konačno bili u našoj Inđiji, da smo snimili film u Inđiji i prosto mi je najdraže da smo pred ovom našom publikom i prikazali taj film, puno mi je srce.’

Nakon velikog uspeha ‘Lihvara’, ekipa najavljuje i mogućnost snimanja nastavka, ‘Lihvar 2’, kao i rad na seriji.

Autor: Mirjana Barićak

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
643PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti