Ćeranić : Ovo nije kraj priče o inđijskim kriminalcima

Pred prestoničkom publikom u takmičarskom delu prestižnog filmskog festivala FEST premijerno je prikazan debitantski igrani film “Lihvar” mladog Inđijskog reditelja Nemanje Ćeranića. Film prati životnu priču uticajnog zelenaša Mundira iz Inđije koji pokušava da se izvuče iz zelenaškog posla koji je u savremenom dobu poprimio nove karakteristike.

– FEST je jedan od najvećih festivala na Balkanu, i naravno da mi je čast da učestvujemo na jednom velikom festivalu, iako smo mi film snimili van sistema finansiranja Filmskog centra Srbije, u malim uslovima, u našem gradu i mislim da je to ključna stvar. Sjajno je što će FEST prikazati ovaj film, pogotovo u glavnom takmičarskom delu – kazao je Nemanja Ćeranić za portal IN Medija.

“Lihvar” je prvi film snimljen u jeku pandemije korona virusa, koja je na kratko i prekinula snimanje koje je ukupno trajalo manje od dve nedelje. Braća Ćeranić pominju da je glavni finansijer filma Opština Inđija, ali i ističu saradnju sa stranim koproducentom, raznim sponzorima, kao i zahvalnost čitavom timu koji je učestvovao na realizaciji projekta.

Aljoša Ćeranić kaže da priča o inđijskim kriminalcima se ovde ne završava.  “U planu je nastavak sage o kriminalcima u Inđiji”, objašnjava Ćeranić.

– Plan je da se radi serija u kojoj će biti prikazano šta se sve dešavalo u prošlosti. Radimo seriju tako što će svaki važniji lik imati po jednu epizodu, a poslednje dve epizode će biti jedan ceo film – kazao je Aljoša Ćeranić producent filma.

“Lihvar” će pred Inđijskom publikom premijerno biti prikazan u Kulturnom centru Inđije u utorak 18. maja.

Lihvar Nemanje Ćeranića pobednik na FEST-u

AUTOR : Nenad Babić/In Medija

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
651PratilacaZaprati
49PratilacaZaprati

Poslednje vesti