dr. Nosferatu

Baš u nedelji kada smo saznali da je ministar finansija u vladi Republike Srbije Siniša Mali, malo plagirao svoj doktorat završni udarac je odluka o obeležavanju 24, maja kao dana slovenske pismenosti.

Ćirilo i Merodije u kalendaru SPC praznuju se 24, maja. Braća iz Soluna koja su širila pismenost i hrišćanstvo među nepismenim slovenima. Oni su osnivači slovenske pismenosti i tvorci prvog slovenskog pisma – glagoljice.

Ova dva pasusa kao da nemaju veze jedan sa drugim, osim ako niste iz Srbije. U sledećim redovima pokušaću da pojednostavim.

Vazduplohov = vazduhoplov

Gasikacija = gasifikacija

Aerodrum = aerodrom

Velelepno izdanje = velelepno zdanje

Istaču mišljenja = govore

Telepromrovati se =

Naslovno pravo = osnove prava

Upolovičiti se = prepoloviti

Malverški = malverzacijski

Razumen = shvaćen

Odštetili budžet = oštetili

Kointiunirani = kontinuirani, stalni

Prezuzeštištva = preduzetništva

Grupacija koja ovako govori, krade intelektualnu svojinu, završava fakultete za vikend, menja ime osnovnoj školi u Novom Pazaru iz “Sveti Sava” u “Kalifa bin Zajed al Nahjan” predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, pokreće kancelariju za lakši odlazak mladih u inostranstvo i gomile drugih primera koji direktno utiču na uništavanje jezika, korena, tradicije, kulture i porodice, je gurnula prst u oko usvajanjem ovog datuma kao praznika.

Srpska pravoslavna crkva je, ove nedelje isto pokazala da je njen patrijarh sebi stvorio idola u liku i delu predsednika i time se ogrešio o jednu od 10 Božjih zapovesti – ne stvaraj sebi idola.

Mada, milionski iznosi u evrima koje država imputira u crkvu i to samo pravoslavnu dovoljan je razlog da se crkva uključi u satiranje naroda.

I kao šlag ma tortu besmisla, setiše se omi tako pismeni i verni, Ćirila i Metodija.

Bože oprosti ili vasiono čuješ li me, ko u šta veruje, izgleda se nečastivi vratio i to u Srbiju.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
651PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti