Saniranje stete posle tornada

Proteklog vikenda naseljeno mesto Ljukovo pretrpelo je veliku materijalnu štetu kada je tornado, ili kako stručnjaci nazivaju – tromba,krenula je iz obližnje njive i porušila nekoliko šupa, garažu, plastenike, skinula crepove sa nekoliko kuća i završila na seoskom groblju, gde je uništeno preko 30 nadgrobnih spomenika.

Zoran Mrđa, predsednik MZ Ljukovo kaže da je preko deset domaćinstava pretrpelo materijalnu štetu, a najveću porodica Trbojević koju je predsednik danas obišao. Meštani Ljukova odmah su popravili ono što se moglo popraviti ali oni koji su pretrpeli veću štetu nisu u mogućnosti da sami saniraju posledice ove nepogode.

Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović,  obišao je seosko groblje, a zatim i domaćinstva koja su pretrpela najveću materijalnu štetu. Lokalna samouprava formiraće Komisiju za utvrđivanje štete izazvane vremenskom nepogodom u Ljukovu kako bi se tačno sagledalo stanje u pomenutom selu , a zatim će pristići pomoć za najugroženije.

„Protiv prirode i elementarnih nepogoda najčešće ne možemo da reagujemo, ali možemo da pomognemo u saniranju štete i posledica. Komisija za procenu štete obićiće lokacije koje su pretrpele štetu, a zatim ćemo se uključiti u saniranje“ , naglasio je Petar Filipović istakavši da će lokalna samouprava pomoći u građevinskom materijalu, a da će JKP „Komunalac“ biti angažovan na saniranju štete na seoskom groblju.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
651PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti