Problem Zanatlijske i Dunavske ulice sa Kamionima

Zanatlijska-ulica

Stanari Zanatlijske i Dunavske ulice u Indjiji potpisuju peticiju za zabranu zaobracaja teretnim vozilima preko 12 tona koji svakodnevno stvaraju buku koja je i izmerena a rezultat je bio iznad dozvoljene granice. Taj problem traje vec godinama a potrajace i jos neko vreme. Naime problem je u tome sto je taj put regionalnog karaktera  i nije u nadleznosti lokalne samouprave.

Predsednik Petar Filipovic je upoznat sa problemom i podrzava gradjane ali lokalnoj samoupravi su trenutno ruke “vezane” i ne mogu da rese taj problem jer nije u njihovoj nadleznosti. Iako je lokalna samouprava trazila od nadleznih republickih vlasti da se taj put vrati u njihovu nadleznost, to nazalost  jos nije reseno.

Na ulazu u Indjiju kod obilaznice postavljen je znak koji zabranjuje ulazak kamiona preko 12 tona ali je neophodno da saobracajna policija skrece kamione i upucuje ih na obilaznicu.

Predsednik Filipovic je istakao da je konacno resenje zavrsetak obilaznice koja bi trebalo da se zavrsi do 2015 godine kada ce Opstina Indjija iskoristiti sva pravna sredstva da bi se taj put vratio u nadleznost lokalne samouprave.

Planira se i rekonstrukcija ciji je projekat upucen Ministarstvu za saobracaj i ocekuje se da ce se taj projekat realizovati  u narednoj godini ako se dobiju sredstva.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
642PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti