Jesic priveden ili ne?

Policija nema dokument o privodjenju Vladimira Jesica

Policija u Indjiji ne poseduje nikakav dokument o privodjenju novinara Vladimira Jesica, iako je 15. aprila bio priveden u tu policijsku stanicu i iako je i MUP Srbije potom izdao saopstenje u kojem se potvrdjuje da je bio priveden, receno je danas agenciji Beta u advokatskoj kancelariji Beljanski, koja zastupa Jesica.

U dopisu iz policijske uprave Sremska Mitrovica navedeno je da oni nemaju nikakvu dokumentaciju u vezi sa Jesicevim zadrzavanjem i saslusanjem.

Jesicevi advokati uputili su potom prituzbu Sektoru unutrasnje kontrole policije MUP-a Srbije. U odgovoru iz tog sektora navodi se da je prituzba prosledjena Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici na dalje postupanje.

Vladimir Jesic kaze da je ovo jos jedan dokaz da je policija zapravo “politicki aparat jedne stranke”.

“To nisu radili ni 1999. godine, u doba neverovatne represije Milosevicevog rezima. I tada su makar pronalazili vreme za postovanje procedura”, kazao je Jesic, koji je kao jedan od koordinatora antimilosevicevog pokreta Otpor bio privodjen 14 puta tokom 1999. i 2000. godine.

Jesica je 14. aprila u Indjiji napao nepoznati muskarac, a sutradan su ga iz Srpske napredne stranke optuzili da je istukao jednog njihovog funkcionera iz Beocina, sto je Jesic demantovao i zatrazio da se otvori istraga povodom i jednog i drugog slucaja.

On je 15. aprila bio priveden u policijsku stanicu u Indjiji i tada je novinarima ispricao da su policajci koji su dosli iz Beograda vrsili “strahovit pritisak” na njega da promeni iskaz o napadu na njega, u kojem je naveo da ga je fizicki napao nepoznati muskarac i da mu je pretio smrcu, i u kojem je dodao da iza toga napada stoji predsednik Opstinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Indjiji Vladimir Gak.

On je dodao je da su policajci koji su dosli iz Beograda trazili od njega da ide na poligrafsko testiranje, sto je on i prihvatio, uz uslov da bude prisutan i njegov advokat Vladimir Beljanski.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
642PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti