Seca drveca u Indjiji

Bahatost pojedinca u punom sjaju prezentovana je Inđinčanima prvog dana maja. Sečom dva stabla lipe u centru Inđije, na šetalištu, ranom zorom u vreme praznika nije neznanje nego bezobrazluk.

[ad id=”3722″]

Seča lipa

Stare više od pola veka ove lepotice i ukras grada odolevale su mnogim nedaćama ali ne i bahatosti inđijskog privatnika koji je kupovinom oronule kuće umislio da je kupio javnu površinu i javno dobro svih građana. Bez ikakve griže savesti, trunke razmišljanja, obzira i ljudskosti unajmio je dva radnika da poseku lipe jer mu smetaju.

Genocid nad prirodom

[two_fifth]

Takav genocid nad prirodom, štetu načinjenu svim građanima Inđije ovaj pojedinac očito smatra normalnim jer je, Bože moj, imućan.
Demonstracija sile i bezumlja u ovom jednom činu negde na zapadu, kom težimo, bila bi za psihijatrijsko posmatranje a potom i lečenje. Jer, nije moguće da ne znaš, nije moguće da si slučajno odabrao neradni dan da počiniš zločin nad prirodom. Misleći da su gradske službe na višednevnom odmoru, građani na izletištima a komšije nezainteresovane ovaj bahati pojedinac drznuo se da motorkom poseče ono što on smatra suvišnim.

[/two_fifth]

[three_fifth_last]

[ad id=”2348″]

[/three_fifth_last]

[divide]

Dakle psihijatrija bi u ovom slučaju imala savršen model za posmatranje, negde na zapadu, u našem okruženju i sistemu verovatno će biti rešeno novčanom kaznom.

Inspekcije opštinske Uprave opštine Inđija su na poziv izašle na teren sačinile zapisnik i utvrdile počinioce i naručioce, policija je učestvovala u ovoj akciji.

Stav Opštine

Opština se oglasila povodom ovog događaja napominjući da nema tolerancije na ovakve i slične ispade pojedinaca ali bez konkretnog obrazloženja šta će tačno uraditi povodom ovog (ne)dela.

Plaćanjem ekološke takse građani Inđije finansiraju između ostalog i održavanje zelenih površina i zaštitu životne sredine što znači da je ovim potezom direktno oštećen i budžet i životna sredina kao i građani.

[ad id=”3722″]

Bračni par iz Brazila spasili šumu

Poređenja radi pre par dana svi svetski i domaći mediji objavili su priču o bračnom paru iz Brazila koji je za 20 godina zasadio 2 miliona stabala kako bi ozelenili uništenu šumu u Brazilu. Tim povodom je organizacija Instituto Terra zabeležila da su se u obnovljenu šumu vratile 172 vrste ptica, 33 vrste sisara, 293 vrste biljaka, 15 vrsta gmizavaca i 15 vrsta vodozemaca.

U Inđiji su za to vreme 3 čoveka isekla dva stabla stara više od pola veka jer im to smeta.

Za nekog ko ima svest o prirodi ovo je ekološki genocid dok za je druge samo uklanjanje smetnje.

[lightbox thumb=”https://www.indjijacafe.in.rs/wp-content/uploads/2019/05/spasili-sumu.jpg”]

[divide]

 

Pisite, komentarisite i podelite na drustvene mreze.

IndjijaCafe Facebook

IndjijaCafe Twitter

IndjijaCafe Instagram

IndjijaCafe Youtube

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име