Stav redakcije seča lipe

Bahatost pojedinca u punom sjaju prezentovana je Inđinčanima prvog dana maja. Sečom dva stabla lipe u centru Inđije, na šetalištu, ranom zorom u vreme praznika nije neznanje nego bezobrazluk.

Seča lipa

Stare više od pola veka ove lepotice i ukras grada odolevale su mnogim nedaćama ali ne i bahatosti inđijskog privatnika koji je kupovinom oronule kuće umislio da je kupio javnu površinu i javno dobro svih građana. Bez ikakve griže savesti, trunke razmišljanja, obzira i ljudskosti unajmio je dva radnika da poseku lipe jer mu smetaju.

Genocid nad prirodom

Takav genocid nad prirodom, štetu načinjenu svim građanima Inđije ovaj pojedinac očito smatra normalnim jer je, Bože moj, imućan.
Demonstracija sile i bezumlja u ovom jednom činu negde na zapadu, kom težimo, bila bi za psihijatrijsko posmatranje a potom i lečenje. Jer, nije moguće da ne znaš, nije moguće da si slučajno odabrao neradni dan da počiniš zločin nad prirodom. Misleći da su gradske službe na višednevnom odmoru, građani na izletištima a komšije nezainteresovane ovaj bahati pojedinac drznuo se da motorkom poseče ono što on smatra suvišnim.

Dakle psihijatrija bi u ovom slučaju imala savršen model za posmatranje, negde na zapadu, u našem okruženju i sistemu verovatno će biti rešeno novčanom kaznom.

Inspekcije opštinske Uprave opštine Inđija su na poziv izašle na teren sačinile zapisnik i utvrdile počinioce i naručioce, policija je učestvovala u ovoj akciji.

Stav Opštine

Opština se oglasila povodom ovog događaja napominjući da nema tolerancije na ovakve i slične ispade pojedinaca ali bez konkretnog obrazloženja šta će tačno uraditi povodom ovog (ne)dela.

Plaćanjem ekološke takse građani Inđije finansiraju između ostalog i održavanje zelenih površina i zaštitu životne sredine što znači da je ovim potezom direktno oštećen i budžet i životna sredina kao i građani.

Bračni par iz Brazila spasili šumu

Poređenja radi pre par dana svi svetski i domaći mediji objavili su priču o bračnom paru iz Brazila koji je za 20 godina zasadio 2 miliona stabala kako bi ozelenili uništenu šumu u Brazilu. Tim povodom je organizacija Instituto Terra zabeležila da su se u obnovljenu šumu vratile 172 vrste ptica, 33 vrste sisara, 293 vrste biljaka, 15 vrsta gmizavaca i 15 vrsta vodozemaca.

U Inđiji su za to vreme 3 čoveka isekla dva stabla stara više od pola veka jer im to smeta.

Za nekog ko ima svest o prirodi ovo je ekološki genocid dok za je druge samo uklanjanje smetnje.

Pisite, komentarisite i podelite na drustvene mreze.

IndjijaCafe Facebook

IndjijaCafe Twitter

IndjijaCafe Instagram

IndjijaCafe Youtube

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
651PratilacaZaprati
49PratilacaZaprati

Poslednje vesti