330 novih radnih mesta

igb automative

IGB automotiv fabrika koja proizvodi grejace za automobilska sedista uskoro ce zaposliti jos 330 radnika, uglavnom zena, pored sadasnjih hiljadu.
IGB fabrika je pre mesec dana napunila 6 godina rada u Srbiji.

Sedam miliona evra je ulozeno u novi pogon i opremu a vlada Srbije je dodelila subvenciju od 1.875.000 evra za zaposljavanje 750 radnika.

„IGB automotiv” osvojio je sve sisteme kvaliteta i potrebne standarde, a proizvodnjom od osam miliona grejaca, koliko pravi sada, ne moze da podmiri potrebe fabrika automobila. Iz Indjije se oprema tek dva miliona vozila koje proizvode BMV, „Mercedes” i Folksvagen grupa. Ulaganjem cetiri miliona evra dogradice se nova hala i polovinom sledece godine zaposlice se jos 330 radnika.

– Za tih 330 radnika SIEP-a je sklopila ugovor i subvencionisace ovo zaposljavanje sa 1,6 miliona dinara, jer se svaki ulozeni dinar subvencije u ovakav programe brzo i visestruko vraca – rekao je juce Bozidar Laganin, direktor SIEP-a.

„IGB automotiv” je, prema misljenju Petra Filipovica, predsednika opstine Indjija, dao veliki doprinos zaposljavanju, posebno zenskog dela radne snage, koji cini vise od 90 odsto radnika. Pun pogodak je zaposljavanje velikog broja zena koje su starije od 45 godina, a izgubile su posao u drugim fabrikama, gde su u vreme privatizacije bile tehnoloski visak.

– Mogu vam reci da smo prezadovoljni sa nasim radnicima – kaze Nebojsa Dragicevic, generalni menadzer kompanije „IGB automotiv”. U novi pogon cemo uloziti oko cetiri miliona evra. Sredstva od subvencije SIEP-e brzo cemo „vratiti” drzavi, jer joj mi za hiljadu radnika godisnje na ime obaveza placamo oko sedam miliona evra. Podrska lokalne samouprave i Vlade Srbije garantuje nam da je ambijent za investiranje dobar.

„IGB automotiv – Indjija” svojim proizvodima podmiruje grejacima tek 7,3 odsto evropske automobilske industrije. Valja se nadati da se prosirenje proizvodnih kapaciteta i zaposljavanje novih radnika u Indjiji nece zavrsiti samo na ulaganju od jos cetiri miliona evra i 330 novih radnika.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
651PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti