Sinobusi sviraju u KC Indjija

U kafeu Kulturnog centra Indjija, u subotu, 6. aprila od 22 casa nastupace bend “Sinobusi. “Sinobusi” su osnovani krajem 2001. godine u Novom Sadu. Prvu postavu benda su cinili: Slobodan Miric, Milan Korac, Djordje Adzaip, Predrag Dmitrovic i Nikola Dukic. Poceli su svirajuci obrade, medjutim vrlo brzo odlucuju da se posvete stvaranju autorske muzike.

Prvi album “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama” objavljen je 2005. godine. Bendu se prikljucuju Djordje Bubnjevic i Nenad Patkovic. Te godine bend belezi nastupe na festivalima (EXIT, Internacionalni Moto Fest, Internacionalni Blues i Jazz Festival…). Tokom sledece godine, 2006., nastupali su u Zagrebu, Mostaru, na Beer Festu u Beogradu, u Srpskom narodnom pozoristu u Novom Sadu, a njihova muzika mogla je da se cuje na radio – stanicama u Buenos Airesu i Lisabonu.

Pozitivnu promenu u bendu donosi dolazak legendarnog novosadskog usnoharmonikasa Zeljka Djurdjevca – Zikse (koji je preminuo 2012. godine). Drugi album “U pravcu jablanova” objavljuju 2007. godine u saradnji sa Petrom Jelicem (YU grupa). Cele godine nastupaju po mnogim festivalima sirom Srbije, kada su imali prilike da dele binu sa velikim imenima poput Van Gogha, Yu grupe, Orthodox Celtsa, Partibrejkersa i mnogih drugih.

Treci album “Vagon za provetravanje tunela” objavljuju 2010. godine, a producent albuma bio je Petar Jelic. Sa tog albuma izdvajaju se pesme “Super bejbe” (koja je nekoliko nedelja bila na Jelen Top 10 listi) i “Mirna Backa” (prvo mesto na Gruvanje top listi tv Vojvodine). Nastupali su u okviru Oskara popularnosti, ponovo na Beer Festu u Beogradu, u Sapcu na doceku Nove godine, a za potrebe RTV uzivo snimaju koncert “Sinobus i putnici”, a “putnici” su bili: Frajle, Keckec, Ana Perisic, Lee – Man, Vlada Samardzic, Petar Jelic…

Snimanje cetvrtog albuma radnog naziva “Nebo od skaja” pocelo je u avgustu 2012. godine u avgustu, a njegovim izlaskom 2013. godine bice obelezena desetogodisnjica rada benda.

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
642PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti