Filmski festival Slobodna zona u KC

Gostovanje filmskog festivala “Slobodna zona” u Kulturnom centru Indjija bice organizovano od 19. do 22. aprila 2013. godine. Ljubitelji filma ce tokom ovogodisnje turneje imati priliku da pogledaju 5 najboljih ostvarenja sa poslednjeg festivala “Slobodna zona” odrzanog 2012. godine, koji govore o najaktuelnijim drustvenim i politickim temama iz celog sveta.
U petak, 19. aprila, festival ce otvoriti film “Hana Arent”, kojim se rediteljka Margaret fon Trota vraca posle visegodisnje pauze. Ovo je prica o zeni koja se smatra jednom od najznacajnijih i najoriginalnijih politickih mislilaca 20. veka. U subotu, 20. aprila, bice prikazan “Gospodin Lazar” Filipa Falardoa, a u nedelju, 21. aprila, dokumentarni film o liku i delu Boba Marlija pod nazivom “Marli” (r. Kevin Mekdonald).

Festival “Slobodna zona” zavrsava se u ponedeljak, 22. aprila, kada ce na repertoaru biti dve projekcije. U 21:00 na repertoaru je nagradjivani dokumentarac Dane Budisavljevic “Nije ti zivot pjesma Havaja”, u kojem autorka kroz ritual porodicnih ruckova progovara o nerazumevanju i neprihvatanju razlicitosti u intimnom krugu svoje porodice. U 22:00 bice prikazan intrigantan film Juna Haukelenda “Ponovo zajedno – 10 godina nakon rata”, koji pruza uvid u pokusaj mirovnog dijaloga izmedju studenata srpske i albanske nacionalnosti na Kosovu, kao i u njihove napete susrete, prvo 1999. godine, neposredno pre bombardovanja, a onda i 10 godina kasnije, 2009. godine.

Sve projekcije pocinju u 21:00.
Ulaz je besplatan.

(Indjija)

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
651PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti