Stab za vanredne situacije u Starom Slankamenu

Opstinski stab za vanredne situacije, na celu sa zamenikom predsednika opstine Indjija, Milanom Bodirozom, obisao je danas Stari Slankamen zajedno sa predstavnicima pokrajinskog i republickog staba za vanredne situacije, kako bi se na licu mesta uverili u stanje vodostaja Dunava i preduzeli adekvatne mere u slucaju poplava, imajuci u vidu najave poplavnog talasa iz regiona.

Zamenik predsednika opstine Indjija, Milan Bodiroza, izjavio je da krizni stab nema nameru da dize paniku, vec da na vreme i blagovremeno analizira situaciju i preduzme adekvatne mere predostroznosti.

“Cilj ove posete je sagledavanje situacije direktno na terenu. Ne dizemo paniku, ali preduzmimamo na vreme mere predostroznosti. Vrh poplavnog talasa se ocekuje u Novom Sadu oko 15. ili 16. juna, sto znaci da bi se kod nas isto moglo ocekivati dan-dva kasnije. Dakle, imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Prognoze su da ce situacija biti slicna onoj iz 2002. godine”, rekao je Milan Bodiroza i dalje dodao:

“Obavestili smo nadlezne u mesnoj zajednici Stari Slankamen, posebno zitelje Ulice Djordje Natosevic, da blagovremeno dislociraju odredjena materijalna dobra, gradjevinski materijal, zivotinje i slicno, ukoliko to poseduju ili skladiste u blizini Dunava”, porucio je zamenik predsednika opstine i kazao da ce stab iz dana u dan pratiti situaciju i obavestavati gradjanstvo o okolnostima na terenu.

“U stalnoj smo komunikaciji i sa pokrajinskim sektorom za vanredne situacije i za sada je sve pod kontrolom. Opstinski stab za vanredne situacije ce biti u stalnoj komunikaciji sa svim subjektima, ali i sa gradjanstvom, i davace blagovremena obavestenja preko sredstava informisanja i Kabineta predsednika”, izjavio je Milan Bodiroza.

Nacelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a iz Sremske Mitrovice, Stevan Pejic, rekao je da se u Starom Slankamenu ocekuje porast vodostaja Dunava, ali da se ne moze u ovom momentu prognozirati koliko ce to biti jer to zavisi od kolicine izlivanja u podrucjima pre Starog Slankamena.

“Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije ce zajedno sa Stabom za vanredne situacije opstine Indjija u slucaju potreba angazovati sve raspolozive resurse, i u pogledu tehnike i u pogledu ljudstva. Sa tim mozemo mnogo toga da uradimo, poput punjenja i postavljanja dzakova i crpljenja vode pumpama. Za sada nadgledamo redovno situaciju i pripremamo se adekvatno. Imamo mogucnosti i znamo sta nam je ciniti, a u slucaju veceg vodostaja, kao i 2006. godine odbranicemo se od poplava”, zakljucio je Stevan Pejic.

(Indjija)

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
644PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti