Prijava stete na objektima sutra do 15 casova

Prijava zahteva za nadoknadu stete pretrpljene tokom nevremena pracenog gradom koje je zadesilo Indjiju u subotu, 22. juna trajace do cetvrtka 27. juna do 15 casova. Gradjani mogu podneti zahteve 25. i 26. juna do 20 casova i 27. juna do 15 casova kada ce komisija poceti sa obradom prijava radi pravljenja zahteva za finansijsku pomoc za naknadu stete koji ce biti prosledjen Vladi Republike Srbije.

Steta se prijavljuje popunjavanjem OBRASCA  i donosenjem istog u zgradu opstine, ili putem telefona 561-031. Poljoprivrednici mogu prijaviti stetu u Agenciji za ruralni razvoj opstine Indjija, Vojvode Stepe 48, tel. 022 / 556 060.

Do sada je podneto preko 2300 zahteva za nadoknadu stete, a s obzirom na efekte koje je grad imao po objekte ocekuje se da ce u narednim danima ovaj broj biti veci.

Indjiju je u subotu zahvatilo jako nevreme praceno gradom velicine guscijeg jajeta koje je ostavilo velike posledice. Prvi talas je naisao oko 22 sata i 15 minuta, a nakon petnaestak minuta i drugi,  30 ljudi koji su se u tom trenutku nasli na ulici zatrazilo je pomoc hitne sluzbe, nacinjena je velika materijalna steta na automobilima i krovovima kuca. Polupane su sofersajbne na velikom broju automobila, a grad je porazbijao i crepove na kucama, nacinjena je steta i na poljoprivrednim kulturama.

(Indjija)

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
642PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti