Odobrena sredstva za Urban Fest

Kancelarija za mlade opstine Indjija potpisala je ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za omladinu i sport o finansiranju projekta „Urban Fest – Indjija“ u iznosu od 100.000 dinara, a na osnovu Konkursa za realizaciju akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini tokom 2013. godine, koji je raspisao ovaj sekretarijat.

Projekat „Urban Fest – Indjija“ ima za cilj afirmaciju i promociju  mladih likovnih i muzickih autora sa teritorije opstine Indjija. Kancelarija za mlade opstine Indjija u okviru ovog projekta planira organizaciju mini festivala na kome ce pomenuti autori imati priliku da se predstave indjijskoj publici kroz nastupe i izlozbe.

„Urban Fest – Indjija“ predvidjen je u tri faze: Prva faza podrazumeva raspisivanje konkursa na kome ce priliku da se prijave imati mladi autori iz opstine Indjije i to iz oblasti likovnih umetnosti (crtez, strip, karikatura, kompjuterska animacija, grafiti itd) i muzike. Radovi iz oblasti likovnih umetnosti bice izlozeni u prostorijama Kancelarije za mlade opstine Indjija tokom 10 dana, dok ce se mladi muzicari predstaviti javnim  nastupom koji ce biti oblezen i crtanjem grafita na zidu Gradskog stadiona u Indjiji.

Konkurs je bio namenjen za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija mladih i za mlade, Kancelarija za mlade, lokalnih samouprava i ustanova radi realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini, cije je sediste na teritoriji AP Vojvodine.

Prioritet u finansiranju imali su projekti koji podrazumevaju:

sto vecu pokrivenost teritorije AP Vojvodine;
partnersku saradnju izmedju vise udruzenja medjusobno, sa Kancelarijama za mlade ili ustanovama koje se bave mladima;
realizaciju aktivnosti u manjim, ruralnim sredinama.

Konkurs je obuhvatao akcije iz nekoliko razlicitih oblasti: obrazovanje, zaposljavanje i zdravlje mladih, kultura i slobodno vreme, aktivno ukljucivanje mladih u drustvo i volonterizam, mobilnost i informisanje mladih, zastita zivotne sredine i odrzivi razvoj, socijalna politika prema mladima i izgradnja civilnog drustva, i bezbednost mladih.

Projekat „Urban Fest – Indjija“ odnosi se na oblast kulture i slobodnog vremena mladih.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
648PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti