Namesten konkurs za izbor direktora JP „Vodovod i kanalizacija”?

Opstina Indjija raspisala je konkurs za izbor direktora nekoliko javnih preduzeca u toj opstini, ali je pored uobicajenih dokaza o radnom iskustvu na rukovodecim polozajima jedino od kandidata za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” zahtevan i izvesni “odgovarajuci dokument kojim se dokazuje da je strucnjak u oblasti kojom se to preduzece bavi“!?

Ovaj dodatni uslov eliminisao je iz trke za direktorsku fotelju diplomiranog ekonomistu Mirka Dodosa, koji sumnja da je tim specijalnim zahtevom konkurs namesten za nekoga.

– Kako izgleda taj „odgovarajuci dokument“ niko ne zna. Tu su svi kandidati popadali, nije im priznata kandidatura, osim dosadasnjeg direktora. Nepoznato je i ko to u Srbiji moze za nekoga da izda dokument da je strucnjak, pa makar on bio i doktor nauka. Ko mu to moze overiti? – pita se Dodos, koji navodi da se za tumacenje obratio Vladi Srbije, zastitniku gradjana, ali i Ustavnom sudu. On dodaje da je istovremeno konkurisao i za mesto direktora JKP „Komunalac“, ali da mu je komisija opstine Indjija odbila i tu kandidaturu jer nije dostavio potvrdu poslodavca da je pet godina bio zaposlen na rukovodecem mestu.

– Prilozio sam resenje o imenovanju na mesto komercijalno-finansijskog direktora u tada drustvenom preduzecu „Branko Bajic“ Indjija, gde sam proveo pet i po godina dok firma nije privatizovana, a novi vlasnik ugasio proizvodnju. Komisiji sam dostavio i kopiju radne knjizice, ali to nije priznato. Smatram da je to diskriminacija – navodi Dodos, koji ima ukupno 20 godina iskustva na rukovodecim pozicijama.

Rajic: Oboriti konkurs

Dragoljub Rajic, direktor Unije poslodavaca Srbije, smatra da je pored radne knjizice i resenja o imenovanju na rukovodecu poziciju potvrda poslodavca nepotrebna, dok je nedefinisani “dokument o strucnosti” nezakonit zahtev.
– Moguce je da je to pokusaj da neko na lokalu zadrzi poziciju. Kandidati koji su zbog tih dodatnih uslova otpali trebalo bi da se zale visim instancama i obore konkurs – ocenio je Rajic za „Alo!“.

Zasto se od kandidata za direktorsku fotelju zahteva dodatni uslov, kako izgleda i ko izdaje taj “odgovarajuci dokument o strucnosti” iz opstine Indjija nismo dobili objasnjenje do zakljucenja ovog izdanja.

Samo je za ovo preduzeće tražen „specijalni“ dokument

Samo je za ovo preduzece trazen „specijalni“ dokument.

 

(Izvor “Alo”)

Povezane vesti

2 KOMENTARA

  1. Postovani mi prenosimo sta dnevna stampa pise o Indjiji, kao sto vidite tekst je ceo njihov, mi nismo pisali svoj komentar kao sto to obicno radimo. Mi ne glumimo novinare niti zelimo da budemo novinari. Kada mi pisemo vest onda mozete da nas komentarisete.

    To sto su omasili ime predsednika to njihova sramota, tako je, a na nama je da to prikazemo gradjanima.

    Uz to zasto koristite vise nikova i laznih email adresa za postavljanje komentara na razlicite objave?

  2. Da li je moguće da je “Kredibilan izvor” dnevni list “ALO”. Pa stvarno nemam reči… Ako želite da glumite novinare pročitajte makar “uvod u novinarstvo” gde kaže… priča svakog izvora se mora potvrditi daljim istraživačkim radom… “Alo” je čak omašio i ime gradonačelnika… sramota!

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
642PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti