Filipovic zatrazio smenu nacelnika policije!

Predsednik Opstine Petar Filipovic.

Nacelnik policije nije reagovao na zahtev predsednika.

Predsednik opstine Indjija Petar Filipovic zatrazio je danas smenu nacelnika Policijske stanice u Indjiji. Filipovic je na konferenciji za novinare rekao da je razgovarao sa nacelnikom Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici povodom narusene bezbednosne situacije u opstini Indjiji proteklih dana i, kako je naveo, tehnickih problema u saradnji sa Policijskom stanicom Indjiji.

“Konstatovali smo da postoje problemi koje treba vrlo brzo preduprediti, kako bi se situacija popravila. Pored toga razgovarali smo i o tehnickoj opremljenosti Policijske stanice u Indjiji”, istakao je predsednik opstine Indjija.

On je dodao i da je dogovoreno zajednicko preduzimanje odredjenih mera, kao sto su pojacano prisustvo policije u Indjiji vikendom, u nocnim casovima, kada je narusavanje javnog reda i mira najintenzivnije.

Filipovic je naveo i da nije dobio odgovor na poziv za sastanak sa celnikom indjijske Policijske stanice. “To je apsurd, jer bi stanica u Indjiji trebalo da se bavi mnogo vise problemima svojih gradjana nego uprava u Sremskoj Mitrovici”, istakao je Filipovic.

Predsednik opstine Indjija je ocenio da u lokalnoj Policijskoj stanici najveci deo policajaca odgovorno radi svoj posao.

“Ali sam siguran da je kljucni problem i odgovornost za nefunkcionisanje u nacelniku Branimiru Bosnjakovicu. Iako kao lokalna samouprava nemamo nikakve ingerencije, nastojacu da kroz institucije sistema, pre svega od Ministarstva unutrasnjih poslova, zatrazim smenu komandira Policijske stanice u Indjiji jer su oni jedini nadlezni za te korake, a takodje cu nastojati i da nas lokalni parlament usvoji jedan zakljucak u kojem ce zatraziti isto”, najavio je on.

Filipovic je podsetio da je opstina Indjija kupila cetiri automobila, koja je nameravala da donira Policijskoj stanici u Indjiji, a koja zbog, kako je objasnio, zastoja u administrativnim procedurama u policiji jos uvek nisu urucena.

“Sa nacelnikom Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici sam se dogovorio da oni kroz svoje institucije sistema ubrzaju te procedure, kako bi iz resornog ministarstva dobili pozitivan odgovor da mogu da im se doniraju kupljena vozila. Na tome cemo i dalje nastojati jer je to jedino na sta mi, kao Opstinska uprava, mozemo da uticemo – da poboljsamo policiji uslove za rad”, ukazao je celnik opstine Indjija.

On je ocenio i da postoje drugi problemi, koji nisu u ingerenciji policije, vec suda i tuzilastva.

“Porazavajuca je cinjenica da momak, koji izvrsio svirepo ubistvo, od 2009. do 2014. godine ima vise od deset krivicnih prijava, sto govori da je policija svoj deo posla obavila, predavsi proces na dalje postupanje sudstvu i tuzilastvu, ali je samo jedan sudski proces za sve ovo vreme zavrsen, dok za ostala teska krivicna dela, poput nasilnickog ponasanja, nalazak droge i slicno, sudski procesi nisu zavrseni”, ukazao je Filipovic.

On je porucio da su takvi podaci porazavajuci. “A ako podignete glas da sudstvo ne radi svoj posao, dobijete odgovor ili optuzbe da se neko mesa u rad sudstva i da hoce da utice na sudske procese”, naglasio je predsednik opstine Indjija.

Filipovic je podsetio da su se u prethodnih nedelju dana u opstini Indjija dogodila dva krivicna dela, od kojih jedno tesko ubistvo mladica, dok je drugo napad na zupnika katolicke crkve u Novom Slankamenu.

Predsednik opstine Indjija je porucio da ce lokalna samouprava preduzeti sve zakonom dozvoljene korake, kako bi zastitila gradjane i ucinila tu opstinu bezbednijom.

VIDEO NADZOR U INDJIJI

Predsednik opstine je na kraju dodao i da formiranje bezbednosnog centra sa video-nadzorima na kljucnim lokacijama na neki nacin zavisi od daljeg rada policije, te da ce Opstina Indjija preduzeti sve zakonom dozvoljene korake kako bi zastitila svoje sugradjane i ucinila ih bezbednijim.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
651PratilacaZaprati
49PratilacaZaprati

Poslednje vesti