Divlje deponije

Na redovnom sastanku Sistema 48, svoj dvonedeljni izvestaj podnelo je Javno komunalno preduzece „Komunalac“. Uz redovan finansijski izvestaj, kao i izvestaj o sprovedenim akcijama na terenu, poput uredjenja zelenih povrsina, cvetnih sadnica i kosenja, posebna paznja ponovo je posvecena ciscenju divljih deponija i njihovom ponovnom stvaranju nakon samo nekoliko dana.

Nekoliko lokacija na teritoriji opstine Indjija koje su inace predvidjene za odlaganje gradjevinskog otpada (suta), cesto se zloupotrebljavaju na taj nacin sto se na te lokacije odlaze i najrazlicitije smece, pre svega komunalni otpad, kabasto smece, a neretko i zivotinjski. To stvara vise problema „Komunalcu“, ne samo u finansijskom pogledu zbog dodatnih troskova, vec i u organizacionom i tehnickom jer masine koje skupljaju komunalni otpad ne mogu da odvoze gradjevinski.

Uprkos stalnim upozorenjima, obavestenjima, a pre svega apelima na pristojno i civilizovano ponasanje, situacije u kojoj se neka lokacija rascisti, a nakon nekoliko dana ponovo stvori deponija – redovna su pojava.

JKP „Komunalac“ u skladu sa svojim mogucnostima redovno cisti i otklanja smece na svim spornim lokacijama. Prema recima direktora ovog preduzeca, Slavka Puvace, takva akcija sprovedena je u Jandi i Breskviku.

Problem stvaranja divljih deponija moze se ublaziti efikasnijim radom inspekcijih sluzbi, policije i sudstva, a pre svega savesnim i civilizovanim ponasanjem sugradjana koji ce odlagati smece na tacno propisanim lokacijama.

JKP „Komunalac“ je jos jednom apelovao na savesno i propisno odlaganje smeca, ali i na sugradjane da, ukoliko primete pocinioce, prijave inspekciji jer samo tako nadlezne sluzbe mogu efikasnije raditi, a problem se ublaziti.

(Indjija.net)

Takodje duze vreme u nekim delovima Indjije i dalje stoje izlomljeni crepovi koji su ljudi izbacivali nakon nevremena koje je bilo, negde je pokupljeno, sklonjeno, a negde jos uvek stoji pored puta. Postavicemo slike, neke su starije i sada to stanje nije takvo.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
642PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti