Deca sa posebnim potrebama nemaju pomoć od Opštine!

Centar
Indjijska opština je uspela još jednom da dokaže da je boli ku*ac za njene sugradjane, a i ovaj put je reč o DECI i to deci sa posebnim potrebama.
Samo da se zna:
Sa lažnim osmesima i jako dobro uvežbanim zavlačenjem očajnih roditelja gore navedene dece, kažu kako za razliku od prošle godine, nisu u stanju da obezbede niti prevoz, niti pratioce za četvoro, u razvoju teško ometenih klinaca za put do Novog Sada i škole “Milan Petrović”, u koju su ta ista deca upisana. Već samo da refundiraju troškove mesečne karte za medjugradski prevoz. Pa moj klinac je autističan, ne govori i ne razume govor, pa vas gospodo pitam kako on da ode do Novog Sada i nazad? Broj dece sa posebnim potrebama u Indjiji je izgleda opštini nepoznat, usprkos činjenici da imamo telo zaduženo za to, a očigledno da ih ima sve više, tako da ovim putem obaveštavam nesrećne roditelje (poput nas) šta ih čeka u budućnosti od EVROPSKOG GRADA BUDUĆNOSTI.
Ovo je već druga godina za redom da ne postoji volja, iako u opštini tvrde drugačije, da se deci pomogne. Apelujem na ljudu da ovo proslede dalje, istina jednom mora izaći na videlo o tome kako se postupa i kako će se postupati sa decom dovoljno nesrećom da imaju problem poput naše. I neka mi neko kaže kako to da neke opštine mogu, a naša superopština to ne može da reši?!!! Mi se ne razumeno u zakon, blejali smo mesecima u štivo koje imamo problem da razumemo, a pitanje je: da li stvarno postoji zakon koji našu opštinu sprečava da pomogne deci?
A borba (ovo je sada već prljava borba opštine Indjija protiv njenih gradjana) traje.
Opština se džukački bori niskim udarcima poput odugovlačenja, otezanja, lažnim osmesima, a mi roditelji smo sve bliže očaju (i suzama)…a deca koja su najvažnija – pate.
I baš me intersuje kakvu ćemo repliku i kakve nebulozne odgovore dobiti sutra, prekosutra ili neki drugi dan.

Povezane vesti

NAPIŠITE KOMENTAR

Molim vas napišite svoj komentar
Unesite svoje ime

Pratite nas

3,026FanovaLajkuj
642PratilacaZaprati
50PratilacaZaprati

Poslednje vesti