Radio Televizija Indjija

Pratite nase priloge preko interneta

Od sada mozete pratiti program Radio Televizije Indjija i preko interneta

Za vise informacija posetite nasu Internet prezentaciju

RRA Radio Televiziji indjija dostavila konacnu odluku o dodeli frekvencje

Republicka Radiodifuzna Agencija je dostavila konacnu Odluku kojom se JP “Radio televiziji Indjija” u Indjiji dodeljuje frekvencija 96MHz za emitovanje radio programa.

Odluku mozete pogledati ovde

Opstina Indjija trazi prekid postupka privatizacije J.P. `Radio televizija Indjija` od Vlade Republike Srbije

Skupstina Opstine Indjija na sednici odrzanoj 21. juna 2008. godine donela je zakljucak u kome se obraca Vladi Republike Srbije da nalozi agenciji za privatizaciju Republike Srbije, dalji prekid postupka privatizacije J.P. za informisanje `Radio televizije Indjija` do donosenja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Zakljucak mozete pogledati ovde

FK Indjija UZIVO na Radio televiziji Indjija!

Radio televizija Indjija ce zivim prenosima pratiti svaku utakmicu FK Indjija (Prva liga Srbije, 2008-2009) koja bude igrana na domacem stadionu a utakmice koje budu odigrane u gostima gledaoci ce moci da pogledaju u odlozenom snimku.

Prekinut postupak privatizacije

Vlada Republike Srbije je na sednici odrzanoj 27. decembra prosle godine donela zakljucak da se prekida postupak privatizacije radio i televizijskih stanica i drugih elektronskih medija koji emituju program na jezicima nacionalnih manjina. Medju osam informativnih kuca u Vojvodini gde je prekinut proces privatizacije je i JP «Radio televizija Indjija» u Indjiji. Naime, u ovom opstinskom glasilu emituje se program na ukrajinskom, romskom i madjarskom jeziku a po recima urednika RTI Radoslava Kovacevica uskoro treba da pocnu emisije na slovackom i hrvatskom jeziku.

Izvrsno vece AP Vojvodina dostavilo je jos u septembru prosle godine Ministarstvu za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu zakljucak kojim se zahteva od Vlade RS da obustavi postupak privatizacije u osam radio i televizijskih stanica do donosewa Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifiziji. Naime, elektronski mediji u Srbobranu, Novom Beceju, Beloj Crkvi, Indjiji, Pancevu, Kikindi, Subotici i Staroj Pazovi emituju program na jezicima nacionalnih manjina koje su nekomercijalnog karaktera te se osnovano ocekivalo da ce po izvrsenoj privatizaciji ovih medija biti obustavljeno emitovanje na jezicima nacionalnih manjina.

Na drugoj strani odredbama clana 18. Ustava utvrdjeno je da se ljudska i manjinska prava zajamcena Ustavom neposredno primenjuju a Zakonom o zastiti prava i sloboda nacionalnih manjina propisuje da nacionalne manjine imaju pravo na potpuno i nepristrasno obavestewe ukljucujuci i pravo na razmenu informacija i ideja putem stampe i drugih sredstava javnog obavestavanja na svom jeziku. Sve to je opredelilo Vladu da donese pomenuti zakljucak.