Direkcija za Izgradnju

Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju opštine Inđija”

JP Direkcija za izgradnju opštine Inđija

U novembru 1996. godine osnovano je Javno preduzece za gradjevinsko zemljiste, komunalnu delatnost i puteve opstine Indjija kao pravni sledbenik Fonda za gradjevinsko zemljiste. Novo ime – Direkcija za izgradnju opstine Indjija, J.P. – preduzece dobija 31.12.2004. godine. Direkcija ima 15 zaposlenih od cega zaposlene sa visokom i visom strucnom spremom cine preko 60% zaposlenih radnika.

INDUSTRIJSKE ZONE

Osnovni nosilac razvoja privrede naselja Indjija, uz poljoprivredu su industrija i mala privreda (zanatske radnje, mala i srednja preduzeca). U cilju obezbedjenja prostora za razvoj industrije i male privrede Generalnim urbanistickim planom naselja Indjija rezervisane su dve urbanisticke celine – zone u severoistocnom i jugoistocnom delu Indjije. Za obe radne zone izradjeni su Regulacioni planovi u kojima je data dalja razrada postavki Generalnog urbanistickog plana Indjije. Formiranje radnih zona omogucilo je izgradnju novih kapaciteta kao i mogucnost trajnog dislociranja svih proizvodnih kapaciteta iz centralnog i stambenog dela naselja sto se pre svega odrazava na kvalitet zivotne sredine u naselju, kao i na kvalitet uslova rada i proizvodnje.

Cinjenica da Indjija poseduje dve potpuno funkcionalne, komunalno opremljene radne zone , koje pri tom imaju izuzetan geografsko-saobracajni polozaj (blizina Beograda 42 km, Novog Sada 35 km, Aerodroma “Nikola Tesla” 35 km, neposredna blizina glavnih saobracajnih pravaca u zemlji auto-put E-75: Beograd-Novi Sad, auto-put E-70: Beograd-Zagreb, magistralni put M22/1, regionalni put R109: Ruma-Stari Slankamen, zeleznickih pruga Beograd–Indjija-Novi Sad-Subotica-Budimpesta i Beograd–Indjija–Zagreb-Ljubljana, blizina reke Dunav) postavlja Indjiju u sam vrh ponude u Srbiji u smislu potencijala i atraktivnosti za investiranje.

Direkcija za izgradnju opstine Indjija

Adresa: Inđija, Novosadski put bb

Telefon: 022/561-112 centrala

e-mail:

jpgz@indjija.net

web:

www.direkcija-indjija.net